Moeiteloos overstappen op glasvezel

/ / Nieuws

Glasheldere informatie

Het zal u niet zijn ontgaan! De aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied van Lunteren en omliggende dorpen is in volle gang. De eerste aansluitingen zullen naar verwachting al eind maart worden opgeleverd. Hoog tijd dus, om u hier op voor te bereiden!

Wordt ieder adres aangesloten?

Niet ieder adres wordt automatisch aangesloten op het glasvezelnetwerk. Uitsluitend adressen die voor 10 juli 2017 zijn aangemeld en de bewoners die zich tegen een meerprijs, na 10 juli 2017 alsnog hebben aangemeld worden aangesloten. Als u zich reeds heeft aangemeld, dan hoeft u niets te doen.

 

Heeft u zich nog niet aangemeld, maar wilt u wel worden aangesloten op het glasvezelnetwerk? Klik dan hier.

 

Behoud telefoonnummer

Het is verstandig, wanneer u uw huidige (vaste) telefoonnummer wilt behouden, u dit bij uw nieuwe provider te kennen geeft. Zodat zij uw nummer kunnen porteren (verhuizen), naar uw nieuwe abonnement. Het is van belang dat dit door uw nieuwe (glasvezel)provider gebeurt, alvorens u uw abonnement opzegt bij uw huidige provider! De meeste providers hebben hier bij de aanvraag al naar gevraagd.

 

TIP: Als u tijdens de aanvraag van glasvezel heeft aangegeven uw huidige telefoonnummer te willen behouden hoeft u niets te doen.

 

Uw e-mail adres

Als u gebruik maakt van een e-mailadres van uw huidige provider (eindigend op bijvoorbeeld @kpnmail.nl; @xs4all.nl; @kpnplanet.nl; @hetnet.nl of @planet.nl), kan het zijn dat zij deze dienst ook intrekken zodra u overstapt naar een andere provider. Zorg dat u tijdig weet of dit zo is en wat de alternatieven zijn.

Sommige providers bieden een ‘e-mail only’ dienst aan. Dat betekend dat u tegen een kleine maandelijkse vergoeding, gebruik kunt blijven maken van uw huidige e-mailadres.

Mocht dit niet het geval zijn, dan adviseren wij u tijdig over te stappen naar een (gratis) e-mailadres van een onafhankelijke partij. Maak bijvoorbeeld gratis een onafhankelijk e-mailadres aan via www.outlook.com of www.gmail.com. U kunt dan de tijd die het nog duurt voordat u daadwerkelijk overstapt naar uw nieuwe provider gebruiken om de overstap van uw huidige e-mailadres vloeiend te laten verlopen.

 

TIP: Laat ons de overstap naar een nieuw e-mailadres voor u regelen. Wij zorgen ervoor dat al uw e-mailberichten behouden blijven en dat u berichten die zijn gericht aan uw ‘oude’ adres, nog blijft ontvangen tot de overstap op glasvezel is voltooid!

 

Opzegtermijn & contractduur

Houdt er rekening mee dat uw huidige aanbieder een opzegtermijn kan hanteren. Een opzegtermijn is de termijn die u verplicht in acht moet nemen alvorens de opzegging daadwerkelijk van kracht is. De wettelijke opzegtermijn voor contracten die al langer dan 1 jaar lopen is maximaal 1 maand.

Bent u uw huidige contract korter dan 1 jaar geleden aangegaan met uw provider? Dan kan het zijn dat de opzegtermijn langer is dan een maand en dat u te maken heeft met een contractduur. In dat geval kan het zijn dat deze uw opzegging pas verwerkt zodra de contractduur is verstreken. Of dit bij u van toepassing is, is afhankelijk van de datum waarop u uw huidige abonnement heeft afgesloten en met welke contractduur.

 

TIP: U kunt de opzegtermijn en eventuele contractduur vinden op uw contract, door in te loggen op de website van uw huidige provider of door contact op te nemen met uw huidige provider.

 

Wanneer kan ik het beste mijn huidige provider opzeggen?

Wij adviseren u, als u een opzegtermijn van 1 maand heeft, uw huidige provider pas op te zeggen zodra u glasvezelaansluiting is gerealiseerd en uw nieuwe provider signaal levert. Hierdoor betaald u 1 maand dubbele abonnementskosten, maar voorkomt u dat u zonder internetaansluiting komt te zitten, of dat u uw telefoonnummer kwijt raakt.

 

TIP: Zeg uw huidige provider pas op als uw nieuwe aansluiting actief is. Zo creëert u overlap en voorkomt u problemen bij eventuele uitstel van uw glasvezelaansluiting.

 

Hoe zeg ik mijn huidige provider op?

Helaas biedt geen van de 6 glasvezelproviders een overstapservice aan. U zult de opzegging van uw huidige provider dus zelf moeten regelen. Wij hebben alvast een voorbeeld opzegbrief voor u geschreven. Download hier de voorbeeldbrief in Word of PDF formaat. Bij veel providers kunt u eenvoudig telefonisch of via internet uw abonnement opzeggen.

TIP: Vraag bij een opzegging altijd aan uw provider om dit schriftelijk aan u te bevestigen.

 Om het opzeggen nog makkelijker te maken hebben we de providers met het grootste marktaandeel in onze regio voor u op een rijtje gezet:

KPN

– Telefonisch opzeggen: 0800 0402 (gratis)
– Via internet opzeggen: Klik hier
– Schriftelijk opzeggen: KPN Klantenservice, t.a.v. Opzeggen, Postbus 235, 2400 AE Alphen aan den Rijn

Solcon

– Telefonisch opzeggen: 088 0032224 (lokaal tarief)
– Via internet opzeggen: Klik hier
– Schriftelijk opzeggen: Solcon Internetdiensten B.V., t.a.v. Klantenservice, Antwoordnummer 613, 8250 VB Dronten

Kliksafe

– Telefonisch (alleen informatie): 0341 274999 (lokaal tarief)
– Via internet opzeggen: Niet beschikbaar
– Schriftelijk opzeggen: Kliksafe, t.a.v. Klantenservice, Postbus 168, 8070 AD Nunspeet

Tele2

– Telefonisch opzeggen: 020 7544465 (lokaal tarief)
– Via internet opzeggen: Klik hier
– Schriftelijk opzeggen: Tele2 Nederland BV, t.a.v. Klantenservice, Postbus 289, 2400 AG Alphen aan den Rijn

Online.nl

– Telefonisch opzeggen: 088 0038500 (lokaal tarief)
– Via internet opzeggen: Klik hier
– Schriftelijk opzeggen: Online.nl, t.a.v. Klantenservice, Postbus 460, 1200 AL Hilversum

Telfort

– Telefonisch opzeggen: 088 7650087 (lokaal tarief)
– Via internet opzeggen: Klik hier
– Schriftelijk opzeggen: Telfort internet, t.a.v. Klantenservice, Postbus 217, 2400 AE Alphen aan den Rijn

T-Mobile Thuis (voorheen Vodafone Thuis)

– Telefonisch opzeggen: 0800 0092 (gratis)
– Via internet opzeggen: Klik hier
– Schriftelijk opzeggen: T-Mobile Klantenservice BV, Postbus 16272, 2500 BG Den Haag

 

TIP: Hulp nodig bij de voorbereiding en overstap op glasvezel? Bel 0318 571621 voor een afspraak!
Onze technici zorgen voor een moeiteloze overstap op het glasvezelnetwerk!